Nieuws - ATK Brass

Copyright @ ATK Brass
Ga naar de inhoud
Eerste optreden ATK Brass onder leiding van dirigent Nico Gerhards op 27 april.
Het stadhuis van Arnhem vormt op Koningsdag het decor voor het eerste optreden van ATK Brass onder leiding van de nieuwe dirigent Nico Gerhards.
Sinds 1 januari staat de band onder leiding van Nico die zijn sporen in de muziek ruimschoots heeft verdiend. Zo is hij dirigent bij meerdere Big Bands en is hij als docent werkzaam aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.

Kan je niet tot 27 april wachten om kennis te maken met Nico, dan ben je altijd welkom tijdens de repetities op vrijdag in ons clubhuis. Om de band compleet te maken is er nog plaats in de sousafoon- trombone- en baritonsectie. Op Koningsdag zijn twee optredens gepland, namelijk van 11.00 tot 13.00 uur in winkelcentrum Presikhaaf én van 15.00 tot 15.45 uur in het stadhuis. Voel je welkom, kom kijken, luisteren en genieten van ATK Brass onder leiding van Nico Gerhards.---------------
ATK Brass ontvangt Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Marcouch.
Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd de Koninklijke Erepenning toe te kennen aan onze vereniging vanwege het 50-jarig bestaan en onze grote staat van dienst.
Op 26 januari vond onder het toeziend oog van veel oud-leden en vrienden van de band, de uitreiking plaats tijdens de Uitnacht Arnhem in het gezellige Dudok Arnhem. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.

De aanvraag hiervoor is in mei vorig jaar gedaan. Het bestuur diende de benodigde bescheiden aan burgemeester Marcouch te overleggen, zoals de oprichtingsakte en een uitgebreid overzicht van de muzikale prestaties. Na de beoordeling en goedkeuring van de burgemeester is de aanvraag aan de commissaris van de koning van de provincie Gelderland overhandigd en na diens positieve oordeel is de aanvraag voorgelegd aan de koning.Wat was het een feest, de leden wisten dat er iets zou gaan gebeuren maar wát, dat bleef tot vrijdagavond een geheim. De verrassing én het enthousiasme waren dan ook groot toen de burgervader de vereniging toesprak en overging tot de uitreiking van de bijzondere onderscheiding.

Na de toespraak van de burgemeester zijn er ook mooie woorden gesproken over de mensen die in 2017 de transformatie van ATK naar ATK Brass mogelijk hebben gemaakt: Ap, Christiaan, Dick, Fred, Jannie, Jessica, Johan, John, Lawrence, Manon, Nick, René en Roland. En ook een woord van dank en waardering voor de oud-leden én iedereen die op dit moment deel uitmaakt van de band.
ATK Brass beleefde opnieuw een prachtig moment in de bestaansgeschiedenis en heeft genoten van deze bijzondere avond. Wil je ook deel uitmaken van onze prachtige vereniging? Stuur een berichtje aan info@atkbrass.nl en we nemen snel contact met je op.
Met dank aan Danielle de Wit voor de foto's.


---------------
Nico Gerhards, nieuwe dirigent en muzikaal leider van ATK Brass
We zijn er trots op Nico Gerhards aan u voor te stellen als nieuwe dirigent en muzikaal leider.
Nadat Nico de sollicitatieprocedure glansrijk heeft doorstaan zal hij vanaf 12 januari zijn werkzaamheden voor ATK Brass oppakken.
Hij zal de band als geheel en de bandleden individueel onder andere van muzikale adviezen voorzien met als doel dat iedereen groeit in diens muzikaliteit. Met zijn ruime ervaring met blazerssecties, dit in combinatie met drums en percussie, past Nico in het profiel zoals wij dat hebben geschetst en het vertrouwen is dan ook groot.

Hieronder stelt Nico zich aan u voor:
“Ik ben Nico Gerhards (1979) saxofonist, dirigent, docent en arrangeur.
Als saxofonist heb ik bij Grupo Azul, het Imperial City Orchestra, Orquesta Salsabor en vele andere bands gespeeld.
De afgelopen twee decennia heb ik talrijke bigbands en ensembles geleid, waaronder Big Band Oss, Mainstream Connection en Multisound.
Sinds 2007 ben ik als docent voor o.a. ensemblespel en band coaching werkzaam aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.
Ik verheug me enorm op ATK Brass en ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking en vooral veel speelplezier. “
De leden van ATK Brass wensen Nico een mooie tijd toe bij onze prachtige vereniging.


---------------

---------------
ATK Brass on Christmastour, deel 2.
Ons 4e, en hiermee ons laatste optreden in Dickenssfeer, vond plaats in een zonovergoten Drunen. We kunnen wel zeggen dat we inmiddels vaste gast zijn bij het Dickensfestijn en wat een geweldig evenement is dit!  Bewoners zoals een barbier, een chirurgijn, een slager, een schout, meerdere zwervers en chique dames en heren uit de tijd van Charles Dickens paradeerden door de Dickensstreet waar wij onze standplaats hadden. Drommen mensen wurmden zich door het smalle straatje waar wij ze hebben mogen trakteren op onze kerstmuziek, dit afgewisseld met het reguliere repertoire. De afspraak voor volgend jaar is alweer gemaakt en we kijken er nu al naar uit!


---------------
ATK Brass on Christmastour 2023.
Op zaterdag 9 en zondag 10 december stonden er maar liefst 3 optredens in onze agenda. We zijn begonnen in zorgcentrum Waalstaete waar we de bewoners, hun relaties en de medewerkers hebben getrakteerd op een concert.  Het concert bestond uit twee delen: ons reguliere repertoire en daarna het kerstrepertoire waar iedereen volop van heeft genoten.
Na een heerlijke broodmaaltijd in ons clubhuis zijn we afgereisd naar Dickens in de Liemers in Duiven. De organisatie was wederom perfect en hoe jammer was het regenachtige weer, maar dat heeft de inzet van de muzikanten niet weerhouden om er een mooi optreden van te maken.
Zondag stond in het teken van het Dickensfestijn in Druten. De mooi versierde straten en acteurs die zorgden voor een heerlijke ouderwetse sfeer was er voor iedereen wel iets te beleven.
Ondanks dat onze bezetting door ziekteverzuim zijn beperking kende, de regen én de harde wind die ons parten speelden, was het weer een mooi ATK Brass weekend en is er mooi visitekaartje afgegeven.
  


---------------
KLM Urban Trail Arnhem 2023
Zondag 19 november waren wij er weer bij: de KLM Urban Trail Arnhem.
Wijkcentrum de Bakermat was dit jaar het decor waarin wij de lopers mochten verwelkomen en ook dit keer was het een feestje.
In anderhalf uur passeerden de vele lopers en soms bleven ze rennen om in de flow te blijven, maar minstens zo vaak bleven ze even staan.
Voor een foto van de band, een selfie met op de achtergrond onze band óf zelfs voor een dansje en niet zelden was er een wederzijds applaus!
We kijken nu alweer uit naar de volgende editie.


---------------
Lustiges Oktoberfest bei ATK Brass.
Manon & Christiaan bedankt het was een super feestje---------------
Het ATK terug op het taptoeveld!
Op 9 september was het eindelijk zover, het ATK keerde terug op het taptoeveld tijdens Aalbers Taptoe Bemmel! Op het zonovergoten grasveld bij kasteel de Kinkelenburg maakten de muzikanten van ATK Brass hun opwachting. Dit keer niet als één van de hoofdacts maar in het voorprogramma. Het was een warme dag en dat was bij uitstek een mooie gelegenheid om in ons splinternieuwe zomertenue op te treden. Mouwen opgerold, bovenste knoopje van het overhemd/blouse open en de nieuwe witte sneakers maakten de outfit fris en zomers.
Het in ruime mate aanwezige publiek heeft 45 minuten kunnen genieten van onze muziek waarvan een compilatie is gemaakt. Wij hebben ervan genoten en dit smaakt naar meer!


---------------
Balkoncert Westervoort, de 10e editie, de première, jubileum én afscheid editie!
Het begon vorig jaar oktober met een verkennende mail met de vraag of ATK Brass mee zou kunnen/mogen doen aan het Balkoncert. De filmpjes van eerdere edities zagen er zo leuk en gezellig uit dat we onze muzikanten dit avontuur wel wilde laten beleven. En, natuurlijk waren we van harte welkom! Het resultaat: 3 weken geleden ontvingen we de mail met hierin 28 muziekstukken die in 3 repetities zijn ingestudeerd. Ongelofelijk maar waar! En op 1 juli was het zover, met ongeveer 65 muzikanten op een uit meerdere etages bestaand podium een feestje maken voor een groot publiek én voor onszelf natuurlijk. Wat hebben we een plezier gehad, zo ‘out of our comfortzone’.
Voor ons was het de première en voor de organisatie de laatste editie. Wat geweldig dat we hier aan mee hebben kunnen doen!---------------
100 jarig bestaan van de Arnhemse Muziekfederatie
14 mei mochten we twee keer een optreden verzorgen tijdens het 100 jarig bestaan van de Arnhemse Muziekfederatie.
Het was FEEST! in de stad, geweldig weer, véél bezoekers, het was echt genieten.
 ----------
KLM Urban Trail 2021
Een kleine fotoimpressie van ons optreden op 21-11-2021 in het stadhuis van Arnhem tijdens de KLM Urban Trail 2021


----------
Presikhaaf luncht vormde het decor voor ons eerste optreden sinds anderhalf jaar!
En wát voor optreden en wát een intensieve voorbereiding is hieraan voorafgegaan. Maar liefst 5 nieuwe muzikanten maakten hun debuut bij ATK Brass. Je kunt je voorstellen dat daar veel bij komt kijken zoals het met elkaar eigen maken van de muziek, nieuwe muziekmappen, nieuwe kostuums aanmeten, instrumenten op orde maken en ga zo maar door. De andere muzikanten maakten muziek in een fris gestoomd kostuum want dat hoort erbij na zo’n lange tijd. Eenmaal in het winkelcentrum hebben we een viertal sets mogen spelen en het enthousiasme van het publiek en mogelijk nog meer van onze eigen muzikanten spatte eraf. Wat was het heerlijk om Crunchy Granola Suite, de Queen medley, Forget You, Brooklyn en al die andere hits te mogen spelen. Dank aan ons publiek van vandaag want ook van jullie hebben we genoten! Gepaste trots is echt op zijn plaats.


----------
ATK Brass overhandigt een cheque van €747,15 voor Serious Request
Arnhem - Na maanden van voorbereiding was het zaterdag 22 december eindelijk zover en konden de DJ’s Mark+Rámon van 3FM voor Serious Request de Lifeline een mooie cheque in ontvangst nemen. Nadat bekend werd dat het glazen huis niet meer zou worden opgebouwd boden de muzikanten van ATK Brass de dj’s aan om op 2 december ‘s avonds in het clubhuis een lekkere stamppot te komen eten. Het liep alleen wat anders omdat de wandelaars in de middag in Arnhem zouden arriveren. Het aanbod voor de maaltijd werd omgezet in een actie door het inzamelen van geld. In onder andere in winkelcentrum Presikhaaf en tijdens de Grootste Kerstmarkt van het Oosten konden bezoekers hen financiële bijdrage deponeren in de daarvoor bestemde trompetkoffer. Samen met het online ingezamelde bijdragen leverde dit het mooie bedrag op van €747,15
 
Met het spelen van het swingende All I want for Christmas is You, sloot ATK Brass de actie af en bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes voor Serious Request de Lifeline.
 
Mark+Rámon van 3FM met ATK Brass

----------
Repetitie onder leiding van Jos Jansen
7 april a.s. een repetitie heeft onder leiding van niemand minder dan trombonevirtuoos Jos Jansen.
Vorig jaar april hebben we ook een bijzonder inspirerende repetitiedag gehad en dat wilden we onze muzikanten graag opnieuw aanbieden. Centraal op deze dag staat het perfectioneren van de 3 werken die we op 17 juni gaan uitvoeren tijdens een concert in de Eusebiuskerk. Een bijzonder concert met het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde Eusebiuskoor onder leiding van Belinda Kamps.


----------
ATK Brass kijkt terug op een prachtige Kerstperiode met geweldige optredens.
Wat hebben we genoten van alle optredens met onze kersverse muzikantengroep.
In oktober zijn we al begonnen met het instuderen van nieuwe werken maar ook de al bekende nummers van voorheen kregen veelal ook nu een plek. Het begon op 8 december op een besneeuwde Kerstmarkt in Doetinchem en twee dagen later ploegden de muzikanten zich door sneeuw en wind naar het Dickensfestival
in Velp om een paar uur later door een Winter Wonderland naar Dickens in de Liemers te vertrekken. Drie sfeervolle locaties met ieder hun eigen charme. Zaterdag 15 december reisden we af naar het mooie Drunen voor de derde editie van Dickens by Night. Een warm Brabants welkom viel ons ten deel met perfecte catering en veel gezelligheid. Onze optredens in de Dickens Street konden op veel bijval rekenen: dames in de Dickensgevangenis zongen luidkeels mee maar ook een van de bewoonsters van de Dickensstreet legde het aan met een van onze muzikanten. Hilariteit alom en alsof het niet op kon begonnen de bewoners ook te dansen op onze muziek. Zondag was het tijd voor de Grootste Kerstmarkt van het Oosten in thuisstad Arnhem. Wat een drukte en gezelligheid. Er zijn optredens verzorgd op het Jansplein en op Het land van de Markt. Op de laatste locatie was een gezellig podium en gezien de vijfsprong van straten kwam het publiek van alle kanten.Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het doen slagen van alle optredens: de organisaties, de vaste kern aanhang, de fotografen en filmmakers, de muzikanten en niet te vergeten het thuisfront en het publiek. Dank!! Meer foto en filmmateriaal kunt u op onze Facebookpagina vinden, www.facebook.com/ATKbrass


   
----------
ATK Brass serveert muzikaal menu bij openingsdiner van Ruimtekoers
‘Betonnen kolossen en anonieme pleinen, de parken binnen perken en lichtjes in de verte zijn slechts het decor van de stad. Daarin bewegen wij, de mensen. We zijn uniek, stuk voor stuk en dat is onze kracht. Want wij bepalen het ritme van de stad. Dag en nacht’. ‘Dans, theater, debat, live-muziek, dj’s, workshops, film, expedities, beeldende kunst en meer: vanaf 15 t/m 25 november vindt de derde editie van Ruimtekoers plaats.
Een bruisend Arnhems festival voor jong en oud. Thema van dit jaar? Wij zijn de stad’. Dit staat te lezen op de website van Ruimtekoers 2017 waarin een groot leegstaand kantoorgebouw wordt omgetoverd tot een Place te be! Compleet met indoor golfbaan, indoortuin A Place to Grow, speelparadijs A Place to Play, presentaties van studenten van HAN over de toekomst van A place to Be, een pop-up kerk, optredens van vele bands verzorgd door Luxorlive, maar ook optredens van o.a. Introdans én bij de opening tijdens het diner: ATK Brass.
Na ons optreden in Flint Amersfoort hebben we ons aangemeld bij Ruimtekoers met het aanbod om tijdens een van de evenementen een gastoptreden te verzorgen. Het resultaat: een uitnodiging om een reeks korte optredens te verzorgen tijdens het openingsdiner op 15 november! Wat willen we nog meer?
We hadden al de slogan vanuit de citymarketing ‘Music made in [Arnhem]’ en daar zetten we er de komende tijd nog eentje bij: ATK Brass, the Band to Be want wij zijn de Stad.


----------
ATK Brass bij Saturday Live
Al snel na de première van ATK Brass op Koningsdag 2017 ontvingen we de uitnodiging op 7 oktober op te treden tijdens de tweede versie van Saturday Live! Vanzelfsprekend waren we trots en vereerd met de uitnodiging en zo kon het zijn dat we vol goede moed vertrokken naar Puiflijk om daar te midden van diverse brass- en muziekgezelschappen onze muziek ten gehore te brengen. Ons optreden was halverwege de avond gepland en zo rond de klok van tien kregen we van de organisatie ruim 35 minuten speeltijd. Van tevoren toch nog wat gespannen maar toen nadat de eerste noten waren gespeeld kwam het plezier en het enthousiasme van zowel de muzikanten als ook van het publiek was enorm. Het was een bijzondere ervaring en de diversiteit van orkesten was groot. Als ATK Brass hebben we een mooi visitekaartje af kunnen geven en bovenal hebben we een fantastische avond met elkaar gehad! Meer foto en filmmateriaal kunt u op onze Facebookpagina vinden, www.facebook.com/ATKbrass----------
ATK Brass speelt in theater Flint!
We staan op 10 september in de Rabobank theaterzaal in Flint Amersfoort.
Voor de gelegenheid worden de rollen eens omgedraaid: wij spelen vanaf het eerste balkon en de toeschouwers staan op het toneel. Hoe leuk is dat! In het kader van het 40- jarig bestaan van Flint treden op zondag 10 september door het hele gebouw in totaal 40 lokale artiesten op. En laat nou één van de muzikanten van ATK Brass uit Amersfoort komen! Alvast een beetje kennismaken met het jarige theater?


----------
ATK Brass beleeft op Koningsdag zijn première en laat Arnhem swingen!
Na 3 maanden van voorbereiding maakte ATK Brass zijn opwachting in het Arnhemse Stadhuis.
Een prachtige première voor een groot publiek dat flink meedeed tijdens de uitvoering van I Want You Back van the Jackson 5 en All About That Bass van Meghan Trainor. ATK Brass komt voort uit het Arnhems Trompetterkorps waar de muzikanten klaar waren voor een nieuw avontuur. Dat het anders moest dan voorheen dat liet geen twijfel en gezien de reacties van het publiek is de nieuw ingeslagen weg een goede keuze geweest. Als je al van een stijl kunt spreken laat deze zich het best beschrijven met pop, funky, jazzy en swing. Als je besluit het anders te gaan doen dan moet je het ook goed aanpakken en niet bang zijn. Hardrock is dan ook gewoon opgenomen in het repertoire. In de mondelinge aankondiging voorafgaand aan Welcome to the Jungle van Guns ’n Roses wordt het publiek gewaarschuwd want kan wel even schrikken zijn dat er rauwe gitaarsolo gespeeld wordt door een trompettist. Gelukkig is er voor de liefhebber ook het lieflijke I Will Always Love You van Whitney Houston dat weer zorgt voor een beetje rust. Bij nieuwe muziek hoort ook een nieuwe uitstaling en na lang zoeken is er gekozen voor blauwe kostuums die te combineren zijn met steeds andere gadgets, stropdassen, strikjes en hoeden. Hierdoor ziet de groep er altijd perfect uit maar toch speels en ongedwongen. Op de foto’s zie je de outfit voor Koningsdag, een strik in zowel oranje als ook in rood- wit- blauw of een oranje stropdas die soms keurig maar ook losjes gedragen wordt. De banners met hierop informatie over ATK Brass zijn in de bekende ATK kleuren en het ook vertrouwde logo heeft zijn plaats.
Naast het webadres en de citymarketing slogan Music made in [Arnhem] bevat het ook de uitnodiging Join us! en dát staat er niet voor niets.
 
-----------
Maak nu kennis met ATK Brass.
Vorige week heeft de eerste try-out plaatsgevonden van ATK Brass in de vorm van een miniconcert. Familie en vrienden van de muzikanten, niet musicerende leden en oud-leden hebben al volop kunnen genieten van wat de afgelopen 3 maanden is ingestudeerd. Met gezonde spanning werden All About the Bass, Welcome to the Jungle, I want you back en nog vele andere vlotte muziekstukken op de bühne gebracht en de lovende kritieken van de aanwezigen waren niet van de lucht. De gekregen feedback is verwerkt en het programma is daarop aangepast. Op vrijdag 21 april zetten we de deuren opnieuw helemaal open voor iedereen die kennis wil maken met deze enthousiaste groep. We gaan nog weer een stukje verder in onze presentatie en dat allemaal ter voorbereiding op de echte première op Koningsdag. Join us, dat is één van de teksten op onze banners want we hebben plaats voor trompettisten, saxofonisten, baritonisten en trombonisten. Hoe mooi is dat!
 
De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur in ons clubhuis Quattro Musica aan de Honigkamp 2 in Arnhem, waarna om 20.00 onze 2e try-out zal beginnen. Kom dus kijken en luisteren bij de 2e try-out van ATK Brass. 
Created by J.Kartman
Copyright @ ATK BRASS
Terug naar de inhoud